Генералната дирекция по миграцията на Турция заяви, че ще депортира

...
Генералната дирекция по миграцията на Турция заяви, че ще депортира
Коментари Харесай

Турция депортира 11 сирийци, провокирали с банани

Генералната дирекция по миграцията на Турция съобщи, че ще депортира 11 сирийци, които споделили " провокативни " видеоклипове, на които ядат банани по отношение на улично изявление, в което жител беше чут да съпоставя финансовото богатство на сирийците с турците.

„ Не мога да си разреша банани, само че сирийците ги купуват на килограми “, беше чут да споделя турският жител в изявлението.

Туркиня се причисли, обвинявайки сирийците, че се любуват на луксозен метод на живот в Турция, вместо да се прибират вкъщи, с цел да се бият за родината си.

Сравнението произтича най-много от слуховете в обществените медии и изявленията на националистически политици, които настояват, че сирийците живеят удобно от държавна помощ, до момента в който турските жители страдат от икономическата рецесия и безработицата.

След това изявление сирийците започнаха да споделят " протестни " видеоклипове в обществените мрежи, на които ядат банани, като в същото време употребяват гласовия запис на изявлението.

След реакция в обществените медии Главната дирекция за ръководство на миграцията счете видеоклиповете за „ провокативни “ и разгласи, че са подхванати правосъдни дейности.

" Няколко непознати жители са арестувани по отношение на провокативните клипове ", се споделя в публично известие на дирекцията, като добавя, че арестуваните ще бъдат депортирани след привършване на нужните процедури.

Дирекцията ще продължи да ревизира постовете и на други жители, се прибавя в известието.

Процедурите за депортиране на сирийците ще бъдат стартирани след привършване на правосъдния им развой, се споделя в изказване за пресата, публикувано от турските миграционни управляващи.

Видеоклиповете провокираха антиимигрантски настроения в Турция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР