Generali Open, осминафиналДоминик Тийм – Себастиан Офнер 6-2, 3-6, 6-3Доминик

...
Generali Open, осминафиналДоминик Тийм – Себастиан Офнер 6-2, 3-6, 6-3Доминик
Коментари Харесай

Тийм надделя над Офнер за третия си пореден четвъртфинал


Generali Open, осминафинал

Доминик Тийм – Себастиан Офнер 6-2, 3-6, 6-3

Доминик Тийм продължава изкачването си в международната класация. Австриецът ще играе на четвъртфинал на ATP шампионат за трета поредна седмица откакто надви над международния №235 Себастиан Офнер в Кицбюел. По този метод Доминатора завоюва и втория си мач против Офнер, като предходният им конфликт още веднъж бе на осминафинал в същия шампионат.

Следващият конкурент на родения във Виена тенисист ще бъде 140-ият в ранглистата Яник Ханфман, който по-рано през днешния ден в профил Талон Грийкспур.

Тийм бе по-ефективен на начален удар, като позволи по-малко двойни неточности (2-5) и имаше съществено предимство във връзка с извоюваните на сервис точки (52-41). Шампионът на US Open за 2020 година осъществя пет от деветте си точки за пробив (56%), до момента в който Офнер оползотвори три от своите осем брейкпойнта (38%).

Мачът стартира отлично за Тийм, който проби още в самото начало, след което затвърди брейка и удвои задатъка си. Офнер понижи резултата, след което бе доста покрай това да възвърне равенството, само че Тийм избави два следващи брейкпойнта и направи резултата 3-1 в своя изгода.

Бившият №3 можеше да направи сериозна крачка към спечелването на сета, само че в петия гейм пропусна брейкпойнт и Офнер върна интригата. Това обаче не продължи дълго, защото Доминатора изигра най-силния си интервал в дуела. Тийм се движеше по корта доста по-добре от своя конкурент, като това му разреши да стигне до нов пробив, след който надви с 6-2 в откриващия сет.

Началото на втория сет бе равностойно, само че след това Тийм стартира да демонстрира признаци на отмалялост. Скоростта в играта му спадна доста и Офнер се възползва от това, пласирайки няколко доста прецизни къси топки. Световният №235 стигна до първия си пробив в мача, след което още веднъж завоюва подаването си и усили своя задатък на 5-2. Тийм прекъсна серията му, само че не за дълго, защото Офнер отговори с гейм на нула за 6-3.

В първите четири гейма от заключителния сет никой от съперниците не завоюва подаването си, като Тийм пръв съумя да затвърди пробива си и по този метод поведе с 3-2. Офнер изравни резултата, само че по-късно непредизвиканите му неточности съществено зачестиха. Това разреши на Тийм да си върна водачеството, а в осмия гейм две следващи несполучливи офанзиви на неговия конкурент помогнаха на първенеца в шампионата за 2019 година да осъществя доста значим пробив за 5-3.

Тийм избави точка за пробив и стигна до мачбол, който обаче бе избавен от Офнер след доста положително воле на мрежата. Веднага по-късно обаче някогашният №3 стигна до нов късмет, при който пласира директна точка от сервис за крайното 6-2, 3-6, 6-3 след тъкмо два часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР