Генерал Сергей Суровикин, ръководител на въздушно-космическите сили на Русия, е

...
Генерал Сергей Суровикин, ръководител на въздушно-космическите сили на Русия, е
Коментари Харесай

Генерал Суровикин е отстранен от поста ръководител на въздушно-космическите сили на Русия

Генерал Сергей Суровикин, началник на въздушно-космическите сили на Русия, е бил отхвърлен от поста си единствено два месеца след протеста на наемниците от „ Вагнер “, твърди прочут съветски публицист, представен от ДПА. 
Суровикин ще остане на служба в министерството на защитата и след свалянето си от поста, написа в канала си в Телеграм някогашният основен редактор на несъществуващата към този момент демократична радиостанция „ Ехото на Москва “ Алексей Венедиктов, базирайки се на формален декрет.
Самият декрет към момента не е оповестен, само че няколко националистически съветски военни блога също оповестиха за промяната на Суровикин.
Той беше главнокомандващ на съветските елементи в Украйна от октомври 2022 година до януари 2023 година През ноември 2022 година разпореди изтеглянето на окупационните войски от Херсон.
В същото време Суровикин е считан за един от най-важните съдружници в постоянната съветска войска на началника на наемниците Евгений Пригожин в битката му за власт с министъра на защитата Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валерий Герасимов.
Въпреки че Суровикин обществено осъди протеста на „ Вагнер “ в края на юни, политическите наблюдаващи считат, че след това управляващите са потърсили отговорност от него. 
В продължение на няколко месеца след протеста той нямаше обществени изяви. Според военния блогър Рибар сегашната промяна на поста началник на Въздушно-космическите сили по никакъв начин не е изненадваща.
„ В сегашната обстановка е неприятно, че командири, които са известни измежду бойците, подават оставка, биват заменяни или изпращани в неопределен отпуск “, споделя Рибар.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР