Генерал-полковник Олександър Сирски, който досега командваше сухопътните сили на Украйна,

...
Генерал-полковник Олександър Сирски, който досега командваше сухопътните сили на Украйна,
Коментари Харесай

Новият главнокомандващ на украинската армия изложи плановете си за войната

Генерал-полковник Олександър Сирски, който до момента командваше сухопътните сили на Украйна, поема поста на известния Залужни в сложен миг. Войната е напът да навлезе в третата си година и бойният дух е невисок, въоръжените сили са изправени пред дефицит на муниции и жива мощ, и Киев се пробва да резервира поддръжката на Запада.

Сирски е воин на Украйна за ролята му при отблъскването на офанзивата на Москва към столицата. През септември 2022 година той провежда контраофанзивата в Харковска област и това е най-значимата украинска победа през войната. Президентът Зеленски му сложи ясна задача.

" Очаквам реален, обстоен проект за деяние за 2024-та. Трябва да се вземат поради действителната конюнктура на бойното поле и вероятностите. "



Сирски счита, че образованието и подготовката на военните е " както в никакъв случай настоящ въпрос ".

" Именно квалификацията на персоналния състав на военната администрация е определяща за развиването и сполучливото реализиране на концепциите и проектите. "

Рационалното систематизиране и доставка на всичко належащо за фронта беше и остава главната задача на военната логистика, споделя още Сирски в Телеграм.



Замяната на Залужни със Сирски е политически риск за Зеленски поради огромната известност на някогашния главнокомандващ, считат наблюдаващи. Президентът и някогашният шеф на армията имаха различия за тактиката на бойните дейности и възможна нова готовност. Освен това, съгласно изданието " Политико ", визията на военачалник Залужни за миналогодишната контраатака се е различавало от това на американските военни.



Москва разяснява промяната сбито.

" Не мислим, че това са фактори, които ще трансформират хода на специфичната интервенция. Тя ще продължи ", уточни Дмитрий Песков, представител на Кремъл.

Съединените щати ще работят дейно с новия главнокомандващ Олександър Сирски, съобщи Пентагонът.

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР