Генерал-губернаторът Дейвид Хърли на Австралия посети Гърция, за да разговаря

...
Генерал-губернаторът Дейвид Хърли на Австралия посети Гърция, за да разговаря
Коментари Харесай

Катерина Сакеларопулу приветства австралийския генерал-губернатор

Генерал-губернаторът Дейвид Хърли на Австралия посети Гърция, с цел да беседва с президента на републиката Катерина Сакеларопулу.


Двамата приказваха за мощното другарство, което Австралия и Гърция споделят, и в диалозите си дадоха обещание да продължат двустранното съдействие сред двете страни, заяви гръцкото издание " Атенс Войс ".

Сакеларопулу приказва за гръцката диаспора в Австралия и изясни по какъв начин огромното население от гърци, второто по величина в света отвън Гърция, е частично отговорно за отличните двустранни връзки на двете страни, заради дейната им роля в доста аспекти на всекидневието в Австралия, а също и за сенаторите и членовете на Народното събрание, чието присъединяване в политиката също укрепва връзките.

Гръцкият президент също по този начин акцентира, че тези връзки се основават на общите полезности на свободата и демокрацията, и сподели, че това става явно, визирайки връзките на двете страни през Първата международна война. Тя също по този начин изрази щастието и гордостта си от взаимното им наличие на мемориала на остров Лемнос на починалите в Галиполи.

Сакеларопулу приказва и за войната в Украйна и за това по какъв начин полезностите на Австралия и Гърция към момента съответстват.

" Но напълно неотдавна, когато в Европа бушува война, Гърция и Австралия към този момент заеха взаимна решителна позиция и още от първия миг недвусмислено осъдиха съветската инвазия в Украйна, която заплашва международния мир и непоклатимост и слага под въпрос полезностите на демокрацията, които всички ние пазиме ", сподели тя.

Президентът също по този начин похвали зачитането от страна на Австралия на демокрацията, свободата и интернационалното право, изключително морското право, и акцентира по какъв начин тези полезности са обща линия и обща полезност сред двете страни.

Дейвид Хърли благодари на Сакеларопулу за гостоприемството и се съгласи, че гръцката диаспора играе дейна роля в Австралия, като гръцката общественост в Австралия е доста огромна и наброява над 500 000 души в разнообразни градове.

Освен човешките връзки, австралийският губернатор съобщи, че съгласно гръцкия президент е подчертал и връзките на споделените полезности.

Той се спря и на споделената история сред Австралия и Гърция, като приказва и за паметника на борбата при Галиполи и австралийските бойци и медицински сестри, които са били на острова.

Хърли сподели също по този начин, че с изключение на тази публична аудиенция е благополучен да посети Гърция и като екскурзиант, и изрази по какъв начин ползата му към археологията се разпалва, когато посещава Гърция.

Накрая австралийският чиновник съобщи, че чака с неспокойствие диалозите с президента Катерина Сакеларопулу и министър-председателя Кириакос Мицотакис. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР