General Electric, отдавна символ на американското производство и богата история,

...
General Electric, отдавна символ на американското производство и богата история,
Коментари Харесай

Авиационният и енергиен бизнес на GE започват да търгуват на NYSE, отбелязвайки края на конгломерата

General Electric, от дълго време знак на американското произвеждане и богата история, публично приключва съществуването си като разрастващ се конгломерат.

Бостънската компания, известна с всичко - от електрически крушки до реактивни мотори, приключи разделянето си на три обособени компании, защото нейните аерокосмически и енергийни бизнеси стартират да търгуват на Нюйоркската фондова борса като обособени субекти във вторник.

GE разгласи през ноември 2021 година, че възнамерява да се раздели на три компании, фокусирани върху авиацията, енергетиката и опазването на здравето. По това време компанията към този момент се е отървала от уредите, с които е известна. През 2020 година GE спря продажбите на електрическите крушки, които произвеждаше от основаването си в края на 19 век.

В разцвета си акциите на GE станаха едни от най-търсените на Уолстрийт под управлението на Джак Уелч, една от първите „ суперзвезди “ на основния изпълнителен шеф на Америка. Наричана „ къщата, която Джак построи “, GE рутинно...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР