Генерал Джеймс Хекер, командващ ВВС на САЩ в Европа и

...
Генерал Джеймс Хекер, командващ ВВС на САЩ в Европа и
Коментари Харесай

САЩ са доставили на Украйна оръжия на унищожението

Генерал Джеймс Хекер, командващ Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа и Африка, разгласи, че Съединени американски щати са изпратили на Украйна бомби с огромен обсег и точно ориентиране Jdam-ER. Той посочи, че боеприпасите са били изпратени през последните три седмици, предава БГНЕС.

" Неотдавна изпратихме в Украйна муниции, които имат повишен обхват, имат по-голям радиус на поразяване от гравитационна бомба и са с точно ориентиране ", сподели Хекер.



Генералът удостовери, че това са Jdam-ER. Той въпреки всичко посочи, че общият брой на тези бомби, с които разполага Украйна, е стеснен.

Jdam-ER може да се инсталира на неуправляеми бомби с тегло от 220 до 900 кг, като ги трансформира в управляеми от вида унищожи и не помни. Те могат да поразяват цели с точност до 11 метра.

След като бъде пусната, бомбата " разгъва крилата си ", което усилва обсега ѝ три пъти. Jdam-ER с огромен обхват на деяние е създадена в съдействие с австралийските военновъздушни сили.



В края на февруари организация " Блумбърг " заяви, че Съединени американски щати ще изпратят на Украйна бомби Jdam-ER, снабдени с джи-пи-ес системи за ориентиране.

На 20 януари " Боинг " получи поръчка на стойност 40,5 млн. $ от Военновъздушни сили на Съединени американски щати като част от по-ранно съглашение за произвеждане на Jdam-ER. Поръчката би трябвало да бъде приключена до 30 юни.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР