Ген. Константин Попов: Българската авиация и армията страдат от голям

...
Ген. Константин Попов: Българската авиация и армията страдат от голям
Коментари Харесай

Ген. Константин Попов: Трябва да се намерят дългосрочни решения за проблемите на въоръжените ни сили, защото конфликти тепърва ще има

Ген. Константин Попов: Българската авиация и армията страдат от огромен недостиг Българската авиация и армията страдат от огромен недостиг и това се отразява. Решението за въздушния ни суверенитет е вложение в нова техника. Този развой стартира и той би трябвало да приключи оптимално бързо. Това съобщи в студиото на " Тази заран " по bTV някогашният шеф на защитата ген. Константин Попов.

" Испанските изтребители у нас са с избрана задача и това е само за присъединяване в " air policing ". Те нямат право да употребяват оръжие, в това число и сигнален огън. Те имат напълно лимитирани задания, това е рутинна задача, не би трябвало да плаши никого ", добави той. Според ген. Попов би трябвало да се намерят дълготрайни решения за проблемите на въоръжените ни сили, тъй като спорове занапред ще има.

" Има геополитическа неустойчивост и се търсят най-различни решения, поради новите упоритости на много страни. Имаше проблеми в Либия, Египет, Сирия, Грузия, Украйна. Търсят се новите решения и салда. Това не значи, че в случай че има някакво решение за този спор (б.р. сред Украйна и Русия), то може да бъде продължително. Има опция и всички се надяват за някакво дипломатическо решение ", разясни той. По думите му КСНС не би трябвало да се концентрира единствено върху сегашната обстановка в Украйна, а да търси решения в дълготраен проект.

" Виждате какъв брой са динамични диалозите – немски канцлер, френски президент в Киев, в Москва, само че не би трябвало да изключваме и опцията да се появи и някаква обстановка, която да има " резултата на снежната топка " и да докара до боен спор ", добави ген. Попов.

Няма метод цената на газа да не е обвързвана с политическата непоклатимост, би трябвало да сме подготвени и за мигрантска вълна. Трябва да се положат повече старания на границата и да се изследва процесът в дълбочина. Какви ограничения се взимат от нашата страна и отвън нея. В КСНС би трябвало да има доверие, само че за жалост се вижда разнобой. Очаквам той да каже, че държавните граници не би трябвало да се нарушават.

Над 70 % от интервюираните българи се тормозят за БГ при възможни безредици в Украйна, сочи анкета на медията. " БГ би трябвало да има избрана подготвеност, по тази причина жителите са неуверени и това го демонстрира анкетата. Тук решението е в вложението на нова техника, този развой стартира и би трябвало да продължи. Имаме контракт единствено за 8 и те се бавят.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР