Ген. Кирчо Киров е роден в Силистра на 23 септември

...
Ген. Кирчо Киров е роден в Силистра на 23 септември
Коментари Харесай

Ген. Кирчо Киров пред Dir.bg: Скандалът Скрипал е активно мероприятие срещу Русия и Путин, но вече затихва

Ген. Кирчо Киров е роден в Силистра на 23 септември 1950 година Като младеж играе в тима на " Ботев " (Враца). Завършва приблизително учебно заведение във Враца, а по-късно педагогика и логика на психиката в Софийски университет. От 1975 година влиза в системата на службите за сигурност.

От 2002 до 2012 година е шеф на Националната разследваща работа.

На 19 април 2012 година е уволнен от министър-председателя Бойко Борисов заради подозрения за злоупотреби със средства на Национална разузнавателна служба. В резултат на това Кирчо Киров е даден на съд за заграбване на към 5 милиона лв.. Делата се точат към този момент седма година.

Награждаван е с медал " За военни заслуги ", I степен.

Преди дни проговориха двамата руснаци, упрекнати за отравянето с Новичок на Сергей Скрипал и щерка му Юлия. В изявление за съветски ефирен канал, те обясниха, че са били в Солсбъри като туристи, с цел да видят катедралата и останали в града, поради неприятното време.

Обвиняемите Александър Петров и Руслан Боширов са се обадили по телефона на телевизия " Русия " и сами поискали да приказват за случая в Солсбъри. Двамата мъже позволиха, че може и да са се доближили инцидентно до къщата на Сергей Скрипал, само че не знаят къде тъкмо се намира тя.

Това развиване по случая " Скрипал " беше мотивът да се обърнем към някогашния шеф на Националната разследваща работа ген. Кирчо Киров за коментар.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР