Гемрнаският канцлер Ангела Меркел инспектира войските на НАТО в Германия,

...
Гемрнаският канцлер Ангела Меркел инспектира войските на НАТО в Германия,
Коментари Харесай

Меркел инспектира войски на НАТО в Германия

Гемрнаският канцлер Ангела Меркел инспектира войските на НАТО в Германия, тя посети 9-ата бронирана бригада на Бундесвера в Мюнстер, която тази година обезпечава сухопътни сили за взаимната оперативна група за подготвеност на НАТО (VJTF), оповестява " Дойче веле ".

Голяма част от главния потенциал, който Бундесверът може да предложи , взе участие във впечатляващо координирано половинчасово показване , което канцлерът гледа през бинокъла дружно с генерала Еберхард Зорн и генерал-лейтенант Йорг Волмер, шеф на щаба на немската войска.

Самото показване включва и проява на офанзива с голям брой бронирани транспортни средства , с танкове, пресичащи цялостни канали с вода, спасявания на хеликоптери и интервенции по зареждане с гориво по време на полет. Хеликоптери " Тигър ", изтребители " Торнадо ", бойни танкове " Леопард ", както и амфибийни бронирани транспортни средства, мотоциклетисти и камиони за създаване на мостове.

Самата Меркел дойде на парада във боен полицейски автомобил " Енок ", преди да театралничи за фотоси с бойци и тежко съоръжение, тя също по този начин и обядва с някои от бойците.
 За НАТО Китай е новата Русия
За НАТО Китай е новата Русия

Ако Европа се концентрира върху Русия, ще облекчи Съединени американски щати, да се концентрира в Азия

Това е първото посещаване на канцлера за седем години в Мюнстер , най-голямата немска военна база в страната и дом на повече от 5000 военнослужещи. В късото ревю, Меркел разяснява политическото значение на VJTF, което НАТО сътвори през 2015 година като директен отговор на войната в Източна Украйна и евентуалната съветска експанзия на източните граници на съюза.

От 2012 година " политическата задача несъмнено изцяло се промени. С това, което преживяхме (в Украйна), се появи нова обстановка, която направи отбраната на личната територия на съюза още веднъж приоритет ", разяснява тя.

" Възможностите, които слагаме на везните, са принос, тъй че д ругите да знаят, че сме съществени в отбраната на нашата територия . И по тази причина се откриват опциите за договаряния . Това значи, че не е задоволително да приказваме за мир, би трябвало да потвърдим, че сме подготвени да защитим този мир ", добави Меркел.

" Ние знаем, че основаването на VJTF пристигна във връзка със събитията от 2014 година ", разяснява подполковник Майкъл Вагнер, пълководец на 93-и брониран батальон. " Ето за какво одобряваме задачата изключително съществено . Знаем също по този начин, че о свен това би трябвало да създадем възпиращ резултат ".
 Захарова поздрави НАТО: Не се увличайте в обсесивни уплахи
Захарова поздрави НАТО: Не се увличайте в обсесивни уплахи

" Миролюбивостта, както знаете, е отличителна линия на нашите американски сътрудници, една добра традиция ", разяснява тя

VJTF включва бойци от девет европейски сътрудници от НАТО , в това число Франция, Чехия, Литва и Латвия - последните имат необикновен интерес да се предпазят от това, което те виждат като все по-голяма съветска опасност. Норвежки, холандски и белгийски офицери също бяха разполагаем за демонсрацията , а Норвегия предходната година бе хазаин на най-големите военни учения на НАТО в нейната история.

Но бригадата към момента би трябвало да бъде възобновена за провокациите на цифровата епоха . Войниците декларират, че през идващите няколко години се възнамерява сериозна реставрация и ремонт, GPS следене на бойци с устройства по време на интервенции, както и предстоящо усъвършенстване на цифровата връзка сред другите интернационалните сили .

" Нещата доближават до бойците и в действителност е добре за моите бойци, когато видят, че нещо се случва ", добавя Вагнер, който желае да подчертае постигнатия прогрес, макар информацията за дефицит на съоръжение в Бундесвера .

Посещението на канцлера е " огромна чест за нас и отразява статута, който VJTF значи за нея ", добавя Вагнер.
 Отказът на Германия от F-35 за сметка на Eurofighter нервира сътрудници в НАТО
Отказът на Германия от F-35 за сметка на Eurofighter нервира сътрудници в НАТО

Lockheed Martin предизвестява, че " ретроградната стъпка " заплашва защитата

Учението се преглежда и като опция да се покаже на канцлера какъв брой значим е практическият ангажимент на Германия към НАТО , като изказването на военните за пресата разяснява, че отговорностите на VJTF " изискват непрекъснато разполагаем материал ".

Бундесверът неведнъж приканва за повече финансови запаси , най-скоро предишния петък, когато представител на министерството на защитата съобщи, че немската войска " е мощ, която от доста години трябваше да се оправя с намаляващите бюджети и намаляващите структури ".

Тези апели са подкрепени от натиска на съдружниците от НАТО, изключително Съединени американски щати , за реализиране на задачата на алианса в региона на бюджета за защита от 2% от Брутният вътрешен продукт .

Германският защитителен бюджет за 2019 година е 43,2 милиарда евро , което е с към 5 милиарда евро повече от предходната година , а Меркел не пропусна опцията да подчертае " забележителното нарастване " във военното финансиране. Но към момента е малко под задачата от 2% , макар че финансовото присъединяване на Германия в НАТО се реализира и от бюджетите на други министерства , да вземем за пример когато задгранични бойци от НАТО се настаняват на немска земя.

Меркел също по този начин загатва значимостта на бригадата за НАТО . " За нас е политически ясно, че е хубаво, когато можем да осъществим отговорностите към нашия съюз с тази бригада " , разяснява Меркел пред бойците.
 Свършено е със следвоенния ред, разгласи Меркел и сложи Съединени американски щати до Русия и Китай
Свършено е със следвоенния ред, разгласи Меркел и сложи Съединени американски щати до Русия и Китай

Меркел прикани Европа да се сплоти и да се изправи против Съединени американски щати, Русия и Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР