ГДБОП задържа още един подател на бомбени заплахи, предаде БНР.

...
ГДБОП задържа още един подател на бомбени заплахи, предаде БНР.
Коментари Харесай

ГДБОП задържа още един подател на бомбени заплахи

ГДБОП задържа още един адресант на бомбени закани, съобщи БНР. Става дума за 16-годишен възпитаник, който е изпратил към учебни заведения в четири града у нас имейли с изказвания за сложени взривни устройства.

Младежът е задържан през днешния ден в Пловдив. Установен е неговият другар, с който са пращали мейлите - за задачата те са основали канал в съветската обществена мрежа Телеграм.

На 31 март до няколко обществени мейл адреса и до мейла на ГДБОП са изпратени известия за сложени взривни устройства във всички учебни заведения в Пловдив, Ямбол, София и Бургас.

За разкриването на подателя са изискани данни от британска компания от чиито сървъри е изпратен заплашителният мейл. Установено е, че пощенската кутия е основана няколко часа преди изпращането на електронните писма.

В петък за изпращане на имейли с бомбени закани бе арестуван 17-годишен младеж в София.Той обяснил, че правил това, защото не желал да върви на учебно заведение. Все още обаче не е ясно кой стои зад първите бомбени закани, които бяха разпратени при започване на седмицата до десетки учебни заведения в страната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР