ГДБОП разби организирана престъпна група за разпространение на дрога в

...
ГДБОП разби организирана престъпна група за разпространение на дрога в
Коментари Харесай

Ченгета под прикритие извадиха 93 хил. евро за кокаин

ГДБОП разруши проведена незаконна група за разпространяване на дрога в цялата страна, оповестява bTV.

Арестувани са трима души в миг на договорка с три кг кокаин.

Участвали са чиновници под прикритие, които били подготвили 93 хиляди евро за висококачествения бял прахуляк.

Подробности за хода на следствието дадоха заместник-директорът на ГДБОП старши комисар Стефан Джолев и наблюдаващият прокурор от Специализираната прокуратура Георги Мойсев.

Работата по следствието траяла повече от 4 месеца. Служители на ГДБОП подхванали полицейски дейности по отношение на досъдебно произвеждане за закононарушение по член 321 вр. член 354А от Наказателен кодекс., а в хода на интервенцията, извършена на 26 май под наблюдението на Специализирана прокуратура в региона на Свиленград и Ботевград, е обезвредена проведена незаконна група, занимавала се с разпространяване и трафик на наркотични субстанции на територията на цялата страна.



Акцията е осъществена след договорка с наркотични субстанции в землището на хасковското с. Левка. Задържани са трима мъже от Свиленград и Ботевград. Двама от тях са престъпно проявени и осъждани, единият е с чисто правосъдно минало. У тях са открити и конфискувани повече от три кг с бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на кокаин, с доста високо качество. След задържането им, при последвалите дейности по следствието - претършуване и изземване на разнообразни адреси в Свиленград, с. Левка и Ботевград и персоналните обиски, са открити и конфискувани мобилни телефони, към 20 000 лв., електрона везна, преносим компютър, и други движимости, които имат отношение към случая.

На трима от групата е повдигнато обвиняване за присъединяване в незаконна група и разпространяване на опиати и им е взета непрекъсната мярка „ задържане под стража “. Тази поредна сполучлива взаимна реализация със Специализираната прокуратура е образец за чудесно междуинституционално взаимоотношение, означи старши комисар Стефан Джолев и благодари на наблюдаващия прокурор Георги Мойсев за оказаната процесуална поддръжка по време на следствието.

Прокурор Мойсев оцени високо професионализма на чиновниците на ГДБОП, работили по случая и означи, че дейностите са осъществени в доста сложни условия.

Работата по документиране на незаконната активност на участниците в проведената незаконна група продължава.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР