ГД Национална полиция (ГДНП) извършва проверки относно строежа на магистрала

...
ГД Национална полиция (ГДНП) извършва проверки относно строежа на магистрала
Коментари Харесай

МВР проверява с дрон строежа на лотове 4 и 5 на магистрала „Хемус“

Групово дело " Национална полиция " (ГДНП) прави инспекции по отношение на градежа на автомагистрала " Хемус ". Те стартират от през днешния ден със снимане с дрон на лотове 4 и 5.

Това съобщи пред публицисти шефът на ГДНП основен комисар Станимир Станев. В същото време ще текат инспекции на всички лотове. Те са провокирани от излязлата в общественото пространство информация и изнесените данни от министъра на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова по отношение на изплатените средства за градежа на този сектор от автомагистралата и подписаните контракти.
 Борисов: Докато не се върнем на власт, Хемус няма да мръдне и с метър Борисов: Докато не се върнем на власт, " Хемус " няма да мръдне и с метър
„ Докато не се върне ГЕРБ, няма и един метър да се построи от автомагистрала „ Хемус “, както и от пътя Русе – Вел...

" Преведени са 75 милиона лв., от които 72 милиона лв. на подизпълнителска компания за лот 4 и още 91 милиона лв., от които 84 милиона лв. са преведени на друга компания подизпълнител, за идващия лот - 5. За да пресъздаваме този терен, ще правим снимане с дрон и ще създадем фотоси по протежението на автомагистралата от 4-и към 5-и лот ", уточни Станев.

По думите му се правят инспекции в елементи по отношение на собствеността на терените и дали са били отчуждени, къде има позволение за градеж. Ще се наблюдава цялото придвижване на паричните средства и тяхното асимилиране за съответните действия, осъществени на тази автомагистрала. Според договорите би трябвало да има наемана техника и доставка на материали. " Искаме да забележим на място къде е техниката и ще проверим къде са материалите ", сподели още Станев.

Проверките на лот 4, който е с дължина 26 км, и на лот 5 - 23,2 км, се правят главно от ОД на Министерство на вътрешните работи - Ловеч. Те ще продължат с ускорени темпове и на останалите лотове, като основен комисар Станимир Станев чака да приключат до няколко седмици, защото е зает сериозен запас и специалисти от всички структури на Министерство на вътрешните работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР