Газпром в момента трябва да доставя газ за България и

...
Газпром в момента трябва да доставя газ за България и
Коментари Харесай

Сандов: При преговори с “Газпром“ накрая ще изглеждаме срамно и принизено

" Газпром " сега би трябвало да доставя газ за България и няма форсмажор. " Газпром " не го прави, тъй като реши едностранно да промени контракта, безапелационен бе пред Българска национална телевизия министърът на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов.

" Аз не виждам какви договаряния може да водим с " Газпром ", а и за кое - че те желаят да се смени контракта. Накрая ще изглеждаме срамно, принизено. По-важното е да намерим газ от другаде, а най-важното е да стартираме да използваме по-малко газ ", разяснява Сандов.

На въпрос за връзките с Русия, по които съгласно Българска социалистическа партия е реализирано единодушие с Политическа партия в програмата за ръководство, той сподели, че никой не би трябвало да работи против ползите на друга страна, още повече, когато е дипломатически представител в тази страна.

" Има Виенска спогодба за дипломатическите връзки и тя би трябвало да се съблюдава. Има и така наречен принцип за равнопоставеност в дипломатическите връзки и това е повода да се стигне до изпъждане на съветски дипломати от България. Дипломатическата задача на Русия съществува, дипломатическите връзки имаме и би следвало да имаме, само че когато Руската Федерация непредизвикано води военна експанзия на територията на суверенна страна, каквато е Украйна, ние не можем да сервилничим единствено, тъй като вероятно можем да разчитаме, че ще имаме някакви по-ниски цени на газа. Това би оправдало изказванията, че България е троянски кон на Русия в Европа и това не може да е компромисна линия, най-малко за " Демократична България " не може ", съобщи Сандов.

По тематиката за контролните функционалности на системата за околната среда - съгласно министъра в оставка тя е била конструирана по този начин, че да дава подправени данни.

" Когато отидеш и персонално се увериш в положението на едно дружество, ти излиза наяве, че има някакъв проблем с това, което получаваш на бюрото си като доклади и докла. Явно е, че системата на Министерството на околната среда и водите във връзка с контролната функционалност е била съзнателно подценявана, амортизирана, само че направена в някои аспекти по този начин, че да мери и да управлява подправено. Ако нямаме надеждни уреди или не ги слагаме на верните места, или нямаме гаранция за верификация на данните - ние получаваме едни подправени данни. И стигаме до такава степен, че гледаме с очите си нещо, което е черно, пушек, дим, а в отчетите нещата са показани бели ", сподели министърът на околната среда и водите в оставка.

Държавата е била в послушание, има места, които са феодализирани, изключително местата, които са част от остарялата индустриална ера на страната, в която едни хора " приватизираха и феодализираха цели региони ", добави Сандов.

" Понеже работят доста хора там - това е някаква свещена крава, която контролните органи, и освен нашите, или си затварят очите, или са в послушание, или са обвързани по шуробаджанашка линия. И на процедура здравето на хората остава незащитено ", съобщи Сандов.

Той уточни, че по тази причина България е била наказана за фините прахови частици, и за серните диоксиди. По думите му " страдаме поради корупция, липса на надзор, феодализация и това удря върху личното ни здраве ".

В Стара Загора да вземем за пример по отношение на Топлоелектрическа централа " Брикел " - на мястото е имало спомагателен измервателен механизъм за насрещна инспекция. Станцията, изпратена от София, по съвет на представител на районната институция в Стара Загора е бил подложен на място - отвън методология и естествени практики, надалеч от горивния развой, забита до стена, с цел да може да мери подправено. Служителят към този момент е с формирано дисциплинарно произвеждане. Ще има съществени кадрови промени в Регионална инспекция за опазване на околната среда Стара Загора, сподели министърът в оставка.

" Този Топлоелектрическа централа трябваше да затвори 2011 година. Явно държавните органи са имали друго отношение към този, който го е приватизирал и по тази причина този Топлоелектрическа централа продължава да работи. Никъде в Европа не може да видите такова дружество, пушещо по този метод ", разяснява екоминистърът в оставка.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР