Газпром“ в колапс: Путин търси нови пазари за руския газПриятелската

...
Газпром“ в колапс: Путин търси нови пазари за руския газПриятелската
Коментари Харесай

Вечерни новини: „Газпром“ в колапс; Пътното поддържане е под въпрос

„ Газпром “ в колапс: Путин търси нови пазари за съветския газ
Приятелската среща в курорта Сочи сред съветския президент Владимир Путин и турския му сътрудник Реджеп Ердоган даде да се разбере, че връзката им е трайна и евентуално ще продължи да се развива. Това е по този начин значително тъй като и двете страни могат да завоюват повече от партньорството, в сравнение с да изгубят.
Жалби и спрени поръчки слагат под въпрос пътното поддържане в България
32 тъжби от компании, 19 открити производства в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и 3 напълно спрени поръчки за пътно поддържане в страната. Така наподобява равносметката единствено месец, откакто новата власт започва 7 търга за кърпене на дупки по пътищата на обща стойност над 849.4 млн. лева без Данък добавена стойност.
МТ дава 1.2 млн. лева на публицисти и блогъри за „ опознавателни турове “
Министерството на туризма ще разпространява българския туризъм посредством организирането на тематични турове за публицисти, блогъри, влогъри и известни персони. Поръчката е включена в осъществяването на Годишната стратегия за  Национална туристическа реклама и в частност за разпространение на дестинацията чрез опознавателните турове, познати като Press & FAM Trips. Прогнозната стойност на поръчката е 1 200 000 лева с Данък добавена стойност, излиза наяве от известие на уеб страницата на Министерството на туризма.
Саудитска Арабия и Русия удължават съкращенията на добива на нефт
Саудитска Арабия и Русия оповестиха нови доброволни съкращения на добива на нефт с общо 1.3 милиона барела дневно до декември, което докара до повишение на цената на петрола с 1%, предава Reuters. Европейският вид Брент се търгува за малко над 90.21 $ за барел за първи път от ноември 2022 година Американският лек недопечен нефт (WTI) доближава до цена от 87.40 $ за барел.
Европейски Съюз трансформира фрапантно разпоредбите за работа на Гугъл и Apple
Големите софтуерни компании се приготвят за най-мащабния отпор на антиконкурентните практики в цифровата стопанска система от страна на Европейския съюз. И това може да провокира нова вълна от правосъдни борби сред регулаторните органи и Силициевата котловина.
Китай влиза във войната за чиповете с 40-милиарден фонд
Китай се готви да започва нов подкрепян от страната капиталов фонд, който има за цел да набере към 40 милиарда $ за своя бранш на полупроводниците. Това споделиха пред Reuters двама осведомени с въпроса, до момента в който страната усилва напъните си да догони Съединени американски щати и други съперници.
Румънската Transgaz ще ръководи газопреносната система в Молдова
Цялата газопреносна мрежа в Република Молдова ще бъде ръководена от Vestmoldtransgaz, компания, благосъстоятелност на румънския оператор на газотранспортна система Transgaz и Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР).
Жилищата чартърен се трансформират в дефицитна стока в Европа
В Цюрих хора, търсещи жилища, носят вино и шоколад на огледите, с цел да се отличат от множеството. В Амстердам студенти се пробват месеци наред да намерят заслон преди началото на семестъра им. В Дъблин и Лисабон работещи младежи се отхвърлят и се връщат при родителите си, написа Bloomberg.
Защо в Германия отстраняват перки, с цел да разширят въглищна мина?
„ Германия демонтира вятърни турбини, с цел да копае повече въглища “. Така звучат заглавията в българските медии, които всеобщо цитират новината на EUobserver отпреди близо седмица. Нито един от текстовете обаче не предлага подтекст или схващане на обстановката и не дава нужната информация, която е от решаващо значение за разбирането на тази вест.
Европа регистрира мощен туристически сезон макар инфлацията
От очакване два часа на опашка пред Айфеловата кула в Париж до ограничение на посетителите на свръхоживения Акропол в Атина, тълпите от туристи, които се завърнаха в Европа това лято, мъчно можеха да останат незабелязани, написа Financial Times.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР