Газпром“ удря там, където е най-слабото звено, а България се

...
Газпром“ удря там, където е най-слабото звено, а България се
Коментари Харесай

Проф. Дронзина: Всичките приказки на руските проксита в България не са верни

Газпром “ удря там, където е най-слабото звено, а България се оказа точно това звено.

Това съобщи в изявление за БГНЕС политологът проф. доктор Татяна Дронзина, дълготраен учител в катедрата по политология в СУ “Св. Климент Охридски “. Тя очерта три съществени рискове, които подкопават сигурността на страната – отношението ни към войната в Украйна, съветските проксита в България и енергийната рецесия.

Тя напомни, че сме на трето място по експорт на оръжия за, въпреки формалните управляващи в София да отхвърлят. 

“Става въпрос за експорт и за бизнес, а не за оказване на помощ. Тук въпросът не е толкоз до оръжието, а до това какво обръщение изпращаме. Ние изпращаме неприятно обръщение на нашите съдружници в НАТО и Европейски Съюз ", добави проф. Дронзина.

Тя означи, че динамичността на съветската агитация и по-точно изявленията директно преди войната са се нараснали неведнъж.

“Това е същинската подготовка преди войната. Близо 80% от руснаците поддържат Владимир Путин, като това демонстрира, че той завоюва войната против личния си народ. Той ги убеди, че това, което прави е вярно и това му даде сигурност да нападне Украйна ", сподели политологът.

По думите й различен значим аспект е ролята на съветските проксита в България. 

“Те организират в страната ни ползи, които са разнообразни от българските и европейските. Това е освен неприемливо, само че ни слага и в една особена позиция: Да не бъдем благонадежден сътрудник и да не ни преглеждат като подобен “, съобщи политологът.

Според нея, с цел да има същинско отделяне от Москва, диверсификацията на доставките на природен газ би трябвало да стане допустима. 

“Всички приказки на съветските проксита в България, че като Кремъл спре газа ще стартират да падат камъни от небето, не са правилни “, сподели проф. Дронзина.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР