„Газпром“ през следващите няколко години ще създаде своя технология за

...
„Газпром“ през следващите няколко години ще създаде своя технология за
Коментари Харесай

„Газпром“ през следващите няколко години ще създаде своя технология за втечнен газ


„ Газпром “ през идващите няколко години ще сътвори своя технология за полутечен газ, заяви министъра на енергетиката на Русия Александър Новак пред публицисти след съвещание на междуведомствената група за заменяне на вноса в бранша на горивата и енергетиката.

„ Създаването на съветска технология за полутечен газ е една от значимите задания...Виждаме забележителен напредък в това направление и сме уверени че в най-скоро време, през идващите няколко години „ Газпром “ ще реализира тази задача “. Това сподели Новак в отговор на въпрос дали съветският газов тръст употребява родна технология за полутечен газ на Балтийския цех (за ВПГ или LNG).

Той заяви, че „ Газпром “ взема решение тази задача дружно с промишлените предприятия, които работят с него дълготрайно и с държавна поддръжка, прецизира Прайм.

Проектът „ Балтийский СПГ “ (ВПГ или LNG) допуска строителство на цех за произвеждане на полутечен газ с мощ от 10 млн. тона годишно при пристанището Уст-Луга, Ленинградска област с опция за уголемение до 15 млн. тона.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР