„Газпром” отчита рекорден добив на газ и рекордни финансови резултати

...
„Газпром” отчита рекорден добив на газ и рекордни финансови резултати
Коментари Харесай

Газпром потроши всички финансови рекорди

„ Газпром” регистрира рекорден рандеман на газ и рекордни финансови резултати за 2021г. Това заяви изпълнителният шеф на компанията Алексей Милер.

Милер регистрира, че през 2021-ва компанията е добила рекордните за последните 13 години над 514 милиарда кубически метра газ.

Износът също се нараснал спрямо предходната година до 185 милиарда.

Общо 15 страни са закупили спомагателни количества съветски тръбопроводен газ, като максимален растеж на потреблението се следи в Турция, Италия и Германия.

Увеличили са се и доставките за Китай по газопровода “Силата на Сибир”, сподели още Алексей Милер. Той акцентира, че значима роля за надеждните доставки на синьо гориво играят морските газопроводи “Северен поток” и “Турски поток”, а от 29 декември изцяло подготвен за работа е и “Северен поток 2”.

Съоръжението с годишен потенциал 55 милиарда кубически метра газ е в развой на сертификация. Очакванията на съветската страна са процедурата да завърши доникъде на годината.

“За 2021г. чакаме оптимален за цялата история на “Газпром” финансов резултат. Това значи, че дивидентите също ще бъдат безусловно рекордни, както за “Газпром”, по този начин и за всички съветски обществени компании”, посочи Милер.
Свързани вести "Газпром " зарадва Европа след пресушените складове „ Газпром “ дава обещание повече газ за Европа след напомняне от Путин Цените още веднъж нагоре след отхвърли на "Газпром " да придвижва повече към ЕС
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР