„Газпром“ не планира да участва в проекта газов хъб „Балкан“

...
„Газпром“ не планира да участва в проекта газов хъб „Балкан“
Коментари Харесай

ТАСС: „Газпром“ не планира да участва в проекта за газов хъб „Балкан“


„ Газпром “ не възнамерява да взе участие в плана газов хъб „ Балкан “ в България. Това е съобщил пред публицисти ръководителят на газовия холдинг Алексей Милер след срещата на премиера на Русия Дмитрий Медведев и премиера на България Бойко Борисов, оповестява съветската организация ТАСС.
„ Газпром “ не взе участие в този план. Всичките ни запаси от газ в този район са дълготрайно договорирани “, споделя той.

България издига самодейността за построяването на своя територия на газоразпределителен център „ Балкан “, включен през ноември 2015 година в листата на плановете от „ общ интерес “ с Европейския съюз. Планира се на територията на България да се събират и преразпределят количества газ, с помощта на бъдещите газови връзки със прилежащите страни. В средата на февруари 2017 година Европейската комисия задели за България към 1 млн.евро за технико-икономическа аргументация.

Проектът за газопровода „ Северен поток - 2 “ няма да повтори ориста на неосъществения план „ Южен поток “, счита още Милер, представен и от други организации.

„ Проектът „ Южен поток “ по известни аргументи не се реализира, а планът „ Турски поток “ е осъществен освен в къси, а даже с изпреварващи периоди. Двете тръби от новия морски газопровод през Черно море са издигнати преди крайните периоди, е декларирал Милер пред съветските медии, които съпровождат делегацията отпред с премиера Дмитрий Медведев.

Припомняме, че по време на диалозите с съветската делегация министър председателят Борисов в действителност разяснява въпросът с газов хъб „ Балкан “, само че в това време той съобщи ясно, че не става въпрос за повече природен газ от превозените в този момент (през Трансбалканския газопровод) количества от 15 – 16 милиарда куб м.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР