„Газпром” е построил 220 км. от подводната част на „Турски

...
„Газпром” е построил 220 км. от подводната част на „Турски
Коментари Харесай

„Газпром” построи 220 км. от „Турски поток”

„ Газпром” е построил 220 км. от подводната част на „ Турски поток” заяви ръководителят на компанията Алексей Милер. Изграждането на оборудването по южноевропейското направление върви с бързи темпове, заяви той, представен от организация ТАСС. На сухопътната част от страна на Русия е завършило пробиването на микротунела и тръбите към този момент са положени.

Морската част от построяването на „ Турски поток” стартира на 7 май т.г. като началото беше сложено на съветското крайбрежие на Черно море. Проектът размени „ Южен поток”, който трябваше да мине през България и да продължи към Сърбия. Сега се планува строителството на газопровода да мине през Турция към Гърция. Дължината на тръбите, които би трябвало да бъдат положени в морската част е 910 км. Сухопътната част на турска територия ще е 180 км.

Първата тръба ще бъде предопределена за доставка на газ за турския пазар, а втората – за газоснабдяване на южна и югоизточна Европа. Мощността на всяка от тръбите е 15.75 милиарда куб. м. газ на година. 41.91 милиарда рубли е инвестицията, която „ Газпром” ще направи тази година за „ Турски поток”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР