„Газпром“ чрез ООО „Газпром трансгаз Краснодар“ е насочил финансиране за

...
„Газпром“ чрез ООО „Газпром трансгаз Краснодар“ е насочил финансиране за
Коментари Харесай

„Газпром“ е финансирал „Турски поток“ с още 125 млрд. рубли


„ Газпром “ посредством ООО „ Газпром трансгаз Краснодар “ е насочил финансиране за плана „ Турски поток “ от още 125 милиарда рубли.
Според известие на „ Газпром “, представено от Финмаркет, заемът е възложен на холандската South Stream Transport B.V. (SST, 100-процентна дъщерна компания на ПАО " Газпром " ).

„ Средствата, предоставени от заемодателя ще се употребяват от заемополучателя за попълване на оборотния капитал “, прецизират от компанията.
Лихви по контракта се начисляват на месечна база в размер на 5,59 % годишно от сумите по главния дълг. Заемополучателя се задължава да върне сумата на заема не по-късно от 30 декември 2023 година

Сделката е била осъществена на 26 септември.

Междувременно ръководителя на украинската държавна компания „ Нафтогаз “ Андрей Коболев разяснява ден по-рано пред телевизия “Прямой “, че „ Тръбата (втората) на „ Турски поток “ е толкоз застрашаваща, колкото и „ Северен поток “. Тя е за по-малък размер, само че опасността по принцип е същата – води до понижаване на количествата за пренос през Украйна, пренасочва по различен маршрут “. По думите му, за Украйна е доста мъчно да води договаряния с Турция. „ Ако можем да получим поддръжка от Европа и Европа да каже: „ Не, на нас ни харесва повече консорциум с Украйна...Тя (втората тръба на „ Турски поток “) няма да има смисъл “, означи Коболев, представен от украински медии.

Проектът за газопровода „ Турски поток “ планува построяването на газопровод от две тръби, всяка с потенциал от 15,75 милиарда куб м всяка. Първата тръба е предопределена за доставка на природен газ за турските консуматори и се възнамерява въвеждането й в употреба до края на тази година. Втората тръба от „ Турски поток “ е предопределена за газоснабдяване на страните от Южна и Югоизточна Европа, а срокът за стартирането й в употреба е 2019 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР