Газовите доставки през Украйна не са спрени след построяването на

...
Газовите доставки през Украйна не са спрени след построяването на
Коментари Харесай

Тома Биков: През Украйна у нас влизат 80 млрд. куб. м газ, през Балкански поток – 15 млрд.

Газовите доставки през Украйна не са спрени след построяването на газопровода Балкански поток/Турски поток, съобщи пред бТВ депутатът от ГЕРБ Тома Биков по отношение на обвиняванията, че задачата на плана е била да бъде заобиколена Украйна и Владимир Путин да има опция да нападне прилежащата страна.

„ В момента България внася 80 милирада кубични метра през Украйна и 15 милиорда през този газопровод. Не зная какви са били желанията на Путин, само че никой не е заобиколен. “ – уточни Биков.

Той акцентира, че газопроводът е 100% български, в него има американски детайли, получил е позволение от Европейската комисия.

Биков подсети, че в същото време в Европа е издигнат още един газопровод - „ Северен поток “, чиито размери са несравнимо по-големи от тези през Турски поток.

Депутатът означи, че за плана не е взет нито лев от бюджета, издигнат с заем, който ще бъде изплатен до края на идната година и по-късно газопроводът ще носи чиста облага на България.

По думите му, геополитическото значение на този газопровод е многопластово и е напълно в интерес на България, тъй като с него страната ни има инструмент за въздействие върху други страни, „ затова и Европейски Съюз го има “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР