Газовите доставки от Русия, прекъснати от взрива в енергийния хъб

...
Газовите доставки от Русия, прекъснати от взрива в енергийния хъб
Коментари Харесай

Газовите доставки в Италия и Централна Европа са напълно възстановени

Газовите доставки от Русия, прекратени от гърмежа в енергийния хъб край Баумгартен в Австрия към Италия и към другите страни, към този момент са възобновени. Това разгласи операторът на терминала, представен от австрийски медии и " Ройтерс ". Информацията беше доказана и от италианския народен оператор Snam Rete Gas.

Според Gas Connect Austria GmbH, компанията, която ръководи директните доставки за газ за европейските страни (още четири бяха наранени от инцидента) възобновени са доставките за европейските страни, които бяха прекратени през вчерашния ден поради повреда в австрийския газоразпределителен център Баумгартен, сподели представител на италианския публичен оператор ORF.

" Успяхме да задействаме всички директни линии преди среднощ и те към този момент са 100% дейни, " споделя също компанията, представена от " Ройтерс ". Това обаче не значи, че е напълнен потенциалът на тръбите, защото част от инфраструктурата е краткотрайно изведена от употреба поради провали след гърмежа и възобновяване ѝ евентуално ще е въпрос " не на часове, а на дни ", изяснява в. " Ди велт ".

Експлозията на терминала, при която почина един човек и 21 бяха ранени, принуди Италия да разгласи енергийна рецесия и да разчита на ресурси от хранилищата си. Още четири страни - Германия, Унгария, Словакия и Хърватия - бяха наранени.

Разпределителният център в Баумгартен е един от най-важните в Европа. Той е издигнат през 1959 година и след няколко етапи на разширение е достигнал потенциал всяка година да приема към 40 милиарда куб. м природен газ от Русия и Норвегия. Това е основен пункт за съветски доставки към Южна Германия и Северна Италия и 51% от него са благосъстоятелност на OMV.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР