Газопроводът Силата на Сибир 2, предназначен за доставка на газ

...
Газопроводът Силата на Сибир 2, предназначен за доставка на газ
Коментари Харесай

Москва: Газопроводът от Русия до Китай Силата на Сибир 2 може да замени Северен поток 2

Газопроводът " Силата на Сибир 2 ", предопределен за доставка на газ за Китай, в действителност може да размени съветския " Северен поток 2 ", съобщи вицепремиерът Александър Новак по телевизионния канал " Россия 1 ".

По-рано в четвъртък Новак съобщи, че се чака скоро да бъде реализирано дефинитивно съглашение с Китай за „ Силата на Сибир 2 “, който планува доставки на 50 милиарда куб. м газ годишно. „ Газпром “ означи, че КНР е нараснала офертите за доставка на гориво по посочения водопровод, като през септември постоянно е надвишавала дневните контракти.

" Силата на Сибир-2 " е планиран газопровод сред сибирските залежи и Синдзян-уйгурския самостоятелен регион в Западен Китай. Планираната дата за започване на строителството на тръбопровода е 2024 година

Газопроводът " Северен поток 2 " е дълъг 2460 километра и минава под Балтийско море. Той трябваше да транспортира 55 милиарда кубически метра газ годишно до Германия. Инфраструктурата беше подготвена за употреба още през септември предходната година, само че на 22 февруари, откакто Русия призна суверенитета на Донецката и Луганската национална република, немският канцлер Олаф Шолц спря узаконяването на новия газопровод.

Но, както означи съветският президент Владимир Путин, " Северен поток 2 " не е издигнат напразно; той ще бъде пуснат " при нужда ". /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР