Газопроводът "Северен поток 2" може да бъде спрян, ако Русия

...
Газопроводът "Северен поток 2" може да бъде спрян, ако Русия
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен за Северен поток 2: Нищо не е изключеноv

Газопроводът " Северен поток 2 " може да бъде спрян, в случай че Русия нахлуе в Украйна . Това загатна пред Си Ен Ен председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в отговор на въпрос, съобщи Ройтерс.

"Искам да бъда доста ясна: нищо не е отвън масата, всичко е на масата ", сподели тя в изявление нощес, отговаряйки на въпрос дали " Северен поток 2 " ще бъде спрян, в случай че Русия нахлуе в Украйна .

Продължават дипломатическите старания за превъзмогване на рецесията, до която докара скупчването на към 100 хиляди съветски военни край границите на Украйна, показва организацията.

"/Европейската/ Комисията дава отговор за проектирането, оформянето и създаването на наказания /спрямо Русия / - в региона на финансите, в региона на стопанската система, в региона на технологиите ", сподели Урсула фон дер Лайен .

Тя уточни, че Европейският съюз е най-големият търговски сътрудник на Русия с дял от към 40 % в търговията на артикули и най-големият задграничен вложител в тази страна, където 75 % от директните задгранични вложения идват от блока.

"Тези цифри ви приказват, че имаме мощен лост и че ще е доста мъчително за Русия " да ускори експанзията по отношение на Украйна, уточни председателката на Европейска комисия . Тя добави, че работи доста тясно с президента на Съединени американски щати Джо Байдън за стратегическо партньорство в енергийната сигурност.

Попитана дали Русия може да бъде отстранена от системата за интернационалните разплащания SWIFT , Урсула фон дер Лайен повтори, че нищо не е изключено. Тя обаче отхвърли да навлезе в детайлности за възможен пакет със наказания на Европейски Съюз .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР