Газопреносните оператори на България и Северна Македония вече имат споразумение

...
Газопреносните оператори на България и Северна Македония вече имат споразумение
Коментари Харесай

Подписано споразумение: България ще доставя газ на Северна Македония


Газопреносните оператори на България и Северна Македония към този момент имат съглашение за междусистемна съгласуваност. Така България ще може да доставя по 500 000 куб метра природен газ на ден на западната си съседка.

Подписаното съглашение е за междусистемно свързване при точката Кюстендил - Жидилово. Това ще даде опция за спомагателни различни доставки в това число и полутечен газ от терминалите в нашите прилежащи страни. Ще се употребява настоящата инфраструктура, обясниха шефовете на българската „ Булгартансгаз “ и македонската газова компания " Гама ".

„ Не сътворяваме нова точка на междусистемно свързване, сътворяваме спомагателен механически потенциал в границите на дневно на годишна база към 180 до 200 милиона кубически метра “, съобщи Владимир Малинов, изпълнителен шеф на „ Булгартрансгаз “.

„ Република Северна Македония придобива либерализация на пазара на природен газ, с което ще възложим и фирмите, които са и в Северна Македония, и непознати компании да купуват и да придвижват природен газ, за който ще намерят пазар “, изясни Александър Арсич, изпълнителен шеф на „ Гама “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР