Газирано, освежаващо и много ароматно - топ хитът на летните

...
Газирано, освежаващо и много ароматно - топ хитът на летните
Коментари Харесай

Сайдер от круши

Газирано, освежаващо и доста ароматно - топ шлагерът на летните питиета

Необходими Продукти

● круши - 6 броя зрели
● самун - 4 фили изсъхнал ръжен
● захар - 15 с.л.
● акарамфил - 2 - 3 зрънца
● квас - 2 ч.л. суха
● вода - 4 литра
● стафиди - 10 - 12 бр. огромна златна стафида

Начин на подготвяне

Водата би трябвало да се кипне и да се охлади до към 35 градуса. В бутилки/буркани с необятно гърло сипвайте по 1 л вода. В бутилките се разпределят по равни количества от маята и захарта, като по избор захарта се усилва.

Крушите не се белят, а се настъргват цели дружно със семките. Разпределете по 2 круши в бутилките, като и изпечените и стрити на трохи филии ръжен самун. Съвсем леко разклатете и затворете с капачки.

Оставете бутилките за 24 часа на слънчево или топло място. На другия ден прецедете сместа и още веднъж я върнете в бутилките, като добавите по още няколко резена ябълка. Може да добавите и захар, само че колкото повече захар - толкоз по-висок алкохолен градус.

Затворете с капачките и оставете бутилките за 2-3 дни. Следва още веднъж прецеждане и отново връщане по бутилките. Добавете стафидите, карамфила, затворете с капачките и съхранявайте в ледник.

Сайдерът от круши би трябвало да се е избистрил на идващия ден. Утайка, която се е отделила по дъното може да употребявате идващия път, когато приготвяте сайдера. Аналогично се подготвя и ябълков сайдер.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР