Газа и Израел са опасно близо до нов конфликт след

...
Газа и Израел са опасно близо до нов конфликт след
Коментари Харесай

ЕС предупреди: Газа и Израел са опасно близо до нов конфликт

Газа и Израел са рисково покрай нов спор след неотдавнашните сблъсквания , предизвести Европейският съюз и насочи апел да не бъде застрашаван животът на цивилни , съобщи Франс прес.

" Разрастването на насилието през последните дни приближи рисково Газа и Израел до нов спор ", съобщи говорителка на дипломатическата работа на Европейския съюз.

" Приоритет номер едно в този момент е понижаване на напрежението и животът на цивилните не трябва да бъде застрашаван ", добави тя.
Двама палестинци бяха убити през днешния ден при пукотевица на израелски бойци на границата сред Газа и Израел, заяви министерството на опазването на здравето в Газа. 55-годишен мъж бе погубен в същия бранш, където по-рано палестински избавител бе убит при митинги и конфликти по границата, заяви Агенция Франс Прес. Тези жертви бяха дадени макар прекратяването на огъня сред Израел и ислямистите от ръководещото в Газа придвижване Хамас.

В декларацията Европейският съюз назовава неприемливи изстрелванията на ракети от Газакъм селища в южен Израел, както и другите прояви на принуждение и провокации на Хамас и други палестински бойци против Израел.
" Наред с правото си да се пази, Израел би трябвало да прояви въздържаност и да направи всичко допустимо да заобикаля цивилни жертви в Газа ", се показва в декларацията на Европейски Съюз, който декларира, че скърби за трагичната загуба на бременна палестинка и детето й.

Европейски Съюз поддържа напълно напъните на Египет и на Организация на обединените нации за понижаване на напрежението в Газа и ще продължи да поддържа междупалестинското помиряване за обединяване на Газа и Западния бряг под управлението на единна и законна палестинска власт, гласи декларацията, представена от Агенция Франс Прес.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР