„Гъвкавата система, заложена в насоките за обучение в условия на

...
„Гъвкавата система, заложена в насоките за обучение в условия на
Коментари Харесай

Министър Денков: Новата учебна година ще бъде по-дълго присъствена

„ Гъвкавата система, заложена в насоките за образование в условия на пандемия, разрешава през новата образователна година децата да учат по-дълго присъствено. За учебните заведения с по-малко възпитаници и в по-малките селища да вземем за пример има разнообразни разновидности те да останат отворени в обстановки, в които предходната година са били затваряни. “

Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Николай Денков след среща с официални и неофициални цивилен сдружения на родители и учители през днешния ден. В полемиката, траяла близо два часа, участваха представители на 18 разнообразни групи. Те показаха разнопосочните настроения в обществото по отношение на противоепидемичните ограничения в учебните заведения и детските градини, присъственото и отдалеченото образование през идната образователна година, оповестиха от МОН.

„ Обединихме се към това, че вирус има и би трябвало да има ограничения. Различията са по въпроса какви да бъдат ограниченията “, изясни проф. Денков.

Участниците в срещата покриха целия набор от отзиви по тематиката: от отпор против всевъзможни ограничения и установяване на условията за маски и непринудено тестване като принуждение над децата до претенции за прецизен надзор по спазването на ограниченията, по-висок % имунизирани учители и младежи и наложително тестване на неимунизираните.

Представителите на родителските и учителските групи са единомислещи, че защитните ограничения би трябвало да са сложни и да се ползват във всички сфери на живота и от цялото общество, а освен в просветителната система. Присъстващите желаеха родителите да имат право на избор сред присъствено и отдалечено образование за своите деца.

Проф. Денков помоли участниците в полемиката да показват документално своите мнения, с цел да бъдат разисквани в елементи.

„ В полемика с Министерството на здравеопазването ще търсим рационалния баланс, тъй че да осигурим оптимално дълготрайно присъствено образование при най-малък риск за здравето на децата и учителите “, акцентира министърът.

Той позволи опция оповестените към този момент насоки за детските градини и учебните заведения да претърпят промени. При всички случаи окончателните разновидности ще бъдат оповестени преди началото на образователната година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР