Гастроентерологът Лина Мурадова посочва, че рибните и месните консерви могат

...
Гастроентерологът Лина Мурадова посочва, че рибните и месните консерви могат
Коментари Харесай

Гастроентеролог: Консервите са опасни за хипертониците

Гастроентерологът Лина Мурадова показва, че рибните и месните консерви могат да бъдат рискови за хора с хипертония и бъбречни болести.
Експертът отбелязва, че консервираната храна съдържа доста сол, която предотвратява разграждането на продуктите, само че това може да бъде рисково за хора с хипертония и бъбречни болести заради задържане на вода в организма.
„ Заради добавки, които нервират стомашната лигавица, като доматено пюре, черен пипер на зърна, хората могат да получат обостряне на хроничния гастрит. Консервите не са артикул за всеки ден, те са за туризъм, пътувания или за региони, в които въобще няма риба “, споделя Мурадова.
Директорът на Самарския проучвателен институт по диететика и диетотерапия, диетолог и лекар на медицинските науки Михаил Гинзбург също споделя, че консервите могат да бъдат рискови за хората.
„ Прекалено сладките или солените консервирани храни са нездравословни, а съставките в тях не са просто ароматизираща добавка, а способ за консервиране. А със захарта идват доста опасности за здравето ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР