Гастритът и язвата са два здравословни проблема, които засягат храносмилателния

...
Гастритът и язвата са два здравословни проблема, които засягат храносмилателния
Коментари Харесай

Диета при гастрит и язва - разрешени и забранени храни

Гастритът и язвата са два здравословни казуса, които засягат храносмилателния тракт и могат съществено да повлияят на благосъстоянието на човек. Въпреки че от време на време е належащо да се прибегне до фармакологично лекуване, допустимо е да се приспособява диетата, с цел да се редуцират признаците.

От основно значение е да знаете храните, които могат да бъдат употребявани и тези, които са изцяло неразрешени.

Важно е да се означи, че доста от храносмилателните нарушавания се дължат на неприятни привички, поддържани с течение на времето. Например пиенето на алкохол или пушенето на цигари могат доста да усилят риска от гастрит.

При гастрит и язва е належащо да се прибегне до диета, основана на пресни артикули, с следен банкет на мазнини. Важно е да се обезпечи потреблението на хранителни субстанции с противовъзпалителен капацитет, с цел да се подсигурява, че тъканите се възвръщат прогресивно, намалявайки признаците.

ДА, би трябвало да включите следните храни в диетата си:
Плодове: предлагат се ябълка, круша и банан. Те обезпечават пребиотични фибри - вещество, за което е потвърдено, че усъвършенства здравето на микробиотата и въздейства позитивно на храносмилането. Постигането на положително многообразие от микроорганизми на чревно равнище ще предотврати развиването на доста патологии. Зеленчуци: на първо място в диетата би трябвало да участват тиквички, патладжани, спанак и моркови. Меса: най-подходящи са пилешкото и пуешкото, защото имат малко мазнини. Това форсира изпразването на стомаха. Риба и миди също могат да бъдат предложени. Протеините ще бъдат решаващи за подкрепяне възобновяване на повредената тъкан. Млечни артикули: не всеки ги понася еднообразно, само че най-хубавите в тези случаи са ферментиралите. Те имат пробиотици, които могат да оказват помощ за поддържане на следено положение на инфектиране във вътрешната среда.
Важно е да се означи, че витамин С е належащо хранително вещество при оправянето с тези храносмилателни проблеми, заради способността му да подтиква синтеза на колаген. Говорим за най-изобилния протеин в тялото, който е част от всички тъкани. Въпреки това, множеството от храните, които съдържат този детайл, имат провокиращ капацитет или са доста киселинни.

НЕ, не трябва да консумирате тези храни, в случай че страдате от гастрит или язва:

Има редица храни, които би трябвало да се заобикалят изцяло в диетата, с цел да се понижат признаците на гастрит и язва. Почти всички от тях са артикули, които не се предлагат в каквито и да е било хранителни стратегии, защото не обезпечават нищо качествено.
Алкохол: това вещество е токсично, без значение от употребяваната доза. Той е инфекциозен и усилва честотата на доста хронични и комплицирани патологии. Пикантни храни: макар че са потребни за здравето заради способността си да задействат метаболизма, те имат провокиращ капацитет. Ако има увреждане на лигавицата на храносмилателния тракт, те би трябвало да се заобикалят, с цел да се управляват признаците. Сосове: те нормално са доста мазни, което забавя изпразването на стомаха. Могат също по този начин да съдържат изкуствени добавки и детайли, които мда нарушат разнообразието и плътността на чревната микробиота. Ултра модифицирани храни: всички тези храни с високо наличие на транс-тип мастни киселини би трябвало да бъдат изключени. Тези детайли усилват възпалението и окисляването във вътрешната среда.
Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР