Гъсеници отново са нападнали листата на дърветата във Врачанско, съобщи

...
Гъсеници отново са нападнали листата на дърветата във Врачанско, съобщи
Коментари Харесай

Напаст! Гъсеници плъзнаха във Врачанско, унищожават поголовно цели гори /снимки/

Гъсеници още веднъж са нападнали листата на дърветата във Врачанско, заяви постоянен четец на организация BulNews в рубриката ни „ Ти, репортерът “. Положението в село Чирен и гората на връх Милин камък с всеки минал ден става все по-сериозно, оплаква се врачанинът.
По думите на мъжа става дума за по този начин наречената китайска гъсеница, която предходната година безусловно изяде листата на цялата гора към Милин камък и всички чемшири във Врачанско.
„ Историята се повтаря, гъсениците се развъждат извънредно бързо “, написа мъжът. Той е направил и фотоси на напастта по чемширите и дърветата в село Чирен, където ситуацията към този момент е сериозно.
Мъжът приканва община Враца да се самосезира, да направи превантивно оглед и да напръска гората с препарати, с цел да унищожи вредителите.
„ Вече има мрежи на гъсеници по храстите и дървета. Ако не се подхващат ограничения до седмица ще стане знамение невиждано “, споделя врачанинът и се надява общинарите да вземат ограничения и да опазят най-малко гората на Милин камък.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР