Гърция затваря някои сухопътни граници, за да ограничи разпространението на

...
Гърция затваря някои сухопътни граници, за да ограничи разпространението на
Коментари Харесай

Гърция затваря някои ГКПП-та, на други налага ограничения


Гърция затваря някои сухопътни граници, с цел да ограничи разпространяването на ковид на север, оповестява „ Keep Talking Greecе ”, съобщи БГНЕС.

Гръцкото държавно управление реши да затвори някои от граничните пунктове в Северна Гърция и усилва условията за тест за Covid-19 в опит да ограничи бързото разпространяване на ковид в по-широката зона. Затворен е един граничен пункт с Албания, а един граничен пункт с България ще остане отворен единствено за камиони.

„ Граничният пункт Кристалопиги (Смърдеш) се затваря от 06:00 ч. сутринта в петък, 20 ноември 2020 година “, разгласи държавният представител Стелиос Пецас. Той добави, че „ граничните пунктове Какавия (Албания), Евзони (Северна Македония) и Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата-Промахон (България) ще останат отворени, до момента в който през контролно-пропускателен пункт Маказа–Нимфея (България) ще минават единствено камиони. “

Министърът добави, че тези, които влизат в страната, в допълнение към наложителните негативни PCR проби, направени 72 часа преди идването в Гърция , ще преминат и през бързи проби по границите.

„ Тези, които бъдат с негативни проби, ще могат да влязат в страната и да бъдат ориентирани към местоназначението си “, сподели Пецас.

По отношение на епидемиологичната тежест в Северна Гърция , Пецас съобщи, че контролът за съблюдаване на ограниченията за отбрана и блокирането ще се засилят.

“Броят на инфекциите остава висок в региона, макар блокирането ”, сподели той.

Основните медии упрекват освен жителите за това, само че и сезонните служащи, които идват в Северна Гърция от прилежащи страни и от региони с огромно епидемиологично натоварване. Държавната телевизия ERT TV заяви от Кристалопиги в 3:00 часа следобяд, че все по-малко сезонни служащи идват в страната и от ден на ден напущат Гърция , с цел да не бъдат затворени тук. Не е ясно дали граничният пункт ще остане отворен за търговски превоз, заяви ERT, добавяйки, че би трябвало да се изчака публикуването на съответното решение в формалния вестник. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР