Гърция закрива сдруженията на феновете на футболни отбори и ще

...
Гърция закрива сдруженията на феновете на футболни отбори и ще
Коментари Харесай

Заради футболното хулиганство: Гърция закрива фенклубовете на футболните отбори

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Гърция закрива сдруженията на почитателите на футболни тимове и ще ги размени с публични сдружения, които ще работят в централата на всеки клуб.

Това разгласи министър председателят Кириакос Мицотакис след поредност от срещи в държавната резиденция „ Максимос “ в Атина с присъединяване на президента на УЕФА Александър Чеферин, гръцки министри и притежателите на гръцките футболните тимове Олимпиакос, Панатинайкос, АЕК и ПАОК.

 
Искрено се надявам, че няма да се наложи държавното управление да задейства окончателното наказване, което е краткотрайното изключване на гръцки тимове от европейските клубни шампионати. Сигурен съм, че няма да се наложи да стигаме до такава степен. Вярвам, че всички осъзнават какъв брой сериозна е обстановката, само че и какъв брой е решено държавното управление да се оправи с футболното безчинство.
Кириакос Мицотакис – министър председател на Гърция

Мицотакис добави, че полицията поема контрола над проведените почитатели, „ които основават проблеми “. По думите му за всеки тим ще има единствено една асоциация, която ще предстои на полицейски инспекции.

Президентът на УЕФА Чеферин прикани да се „ отстрани ракът “ на хулиганството.

Срещите и оповестените ограничения последваха смъртоносния случай от 7 август в град Неа Филаделфия, при който бе погубен последовател на АЕК Атина. Тогава почитатели на гръцкия тим и на Динамо Загреб влязоха в конфликти преди мача сред двата отбора.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР