Гърция внася втечнен природен газ от различни източници, като складира

...
Гърция внася втечнен природен газ от различни източници, като складира
Коментари Харесай

Гърция складира втечнен природен газ в Италия

Гърция внася полутечен природен газ от разнообразни източници, като складира горивото в Италия, заяви министърът на енергетиката Костас Скрекас. Гръцки медии означават по тематиката, че от терминала на остров Ревитуса има опция за доставяне и на България.

Гърция е направила всичко допустимо, с цел да обезпечи природен газ, съобщи на стопански конгрес в Солун министърът на енергетиката Костас Скрекас.

Атина е наела в Италия складове за депозиране на полутечен природен газ, който ще се обработва на остров Ревитуса. Обемът на този терминал се усили съвсем двойно, осведомят от енергийното министерство, само че това не е задоволително по време на енергийна рецесия.

Информациите по тематиката допълват, че Атина има съглашение със София при нужда да се транспортират количества природен газ към газопреносната система на България.

Министър Скрекас акцентира, че съгласно гръцкото държавно управление би трябвало незабавно да се сътвори общ европейски проект в помощ на семействата и индустриалните компании за превъзмогване на високата цена на горивата и повишаването на стоките.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР