Гърция удължи със седмица Covid изискванията за влизане в страната.

...
Гърция удължи със седмица Covid изискванията за влизане в страната.
Коментари Харесай

Гърция удължи със седмица Covid изискванията за влизане в страната

Гърция удължи със седмица Covid условията за влизане в страната. За пътешестване по вътрешни самолетни линии се позволява показване на негативен бърз тест за ковид.

Изискванията за влизане в Гърция остават в действие до 14 юни, след което евентуално ще има продължение на настоящите ограничавания, които са общи за европейските страни.

Ваксинираните влизат със документ, годен 14 дни след последната доза. За туристите без ваксина се изисква наложително PCR тест до 72 часа преди влизане в страната. За децата на възраст над 6 години също се изисква да са с негативен тест.

При пътешестване със аероплан по вътрешните линии към островите към този момент е въведено условие за показване на документ за здравен статус. В този случай е разрешено да се пътува или с PCR, или с бърз антигенен тест, изработен в оторизирана лаборатория в Гърция.

С тези условия се пътува и с фериботите. Документите се ревизират преди качване на пасажера на самолета или на кораба.

Според мнения на експерти в гръцките медии не се чака до края на туристическия сезон смяна в посока облекчение на условията за влизане на туристи, отбелязва кореспондентът на БНР в южната ни съседка.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР