Гърция следи внимателно ситуацията около дейностите в Източното Средиземноморие на

...
Гърция следи внимателно ситуацията около дейностите в Източното Средиземноморие на
Коментари Харесай

Гърция нащрек от турски сондажен кораб

Гърция следи деликатно обстановката към дейностите в Източното Средиземноморие на новия турски сондажен транспортен съд " Абдулхамид Хан ", който бе изпратен на първата си задача, съобщи представителят на гръцкото държавно управление Янис Иконому, представен от организациите. " Трябва да бъдем бдителни... и да защитим изцяло интернационалното право и личните си суверенни права ", уточни Иконому.

Корабът " Абдулхамид Хан " отплава в сряда към мястото на задачата си, което е на 55 км от Газипаша, окръг Анталия. Той ще остане до 7 октомври.

На церемонията по изпращането президентът Реджеп Ердоган уточни, че Турция прави проучвателните и сондажни интервенции в Средиземно море в границите на своята пълномощия, като акцентира: " Не се нуждаем от ничие позволение за това ", съобщи Анадолската организация.

Мисията на " Абдулхамид Хан " заплашва още веднъж да изостри разногласието с Гърция за правата върху газа. Подобен спор Турция има и с Кипър, а Европейски Съюз наложи наказания против Анкара поради сондажите.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР