Гърция ще предложи безплатна седмица почивка на остров Родос в

...
Гърция ще предложи безплатна седмица почивка на остров Родос в
Коментари Харесай

Гърция предлага безплатна почивка на Родос на туристи, засегнати от горски пожари

Гърция ще предложи безвъзмездна седмица отмора на остров Родос в източното Егейско море на тези туристи, които са били принудени да пресечен престоя си заради неотдавнашните горски пожари, сподели министър председателят Кириакос Мицотакис, оповестява електронното издание на в..

Говорейки пред английската ITV, Мицотакис сподели: „ За всички, чиито ваканции бяха съкратени вследствие на горските пожари, гръцкото държавно управление, в съдействие с локалните управляващи, ще предложи една седмица безвъзмездни ваканции на Родос идната пролет и идната есен. Това ще подсигурява, че ще се върнат на острова и ще се насладят на естествената му хубост ”.

Признавайки въздействието на „ опустошителния пожар “, Мицотакис увери, че той е засегнал по-малко от 50 квадратни километра, което съставлява единствено 5 % от острова. Той удостовери, че останалата част от Родос е изцяло естествена.

Мицотакис също по този начин акцентира, че сега няма дейни горски пожари на острова и прогнозата за времето за идващите 15 дни наподобява релативно удобна, което в допълнение подсигурява сигурността на хората на острова.

Изразявайки облекчение, Мицотакис съобщи, че няма жертви в пожарите и няма известия за ранени. Той похвали ефикасните старания за евакуация, като сподели: „ Успяхме да евакуираме 20 000 души доста, доста безвредно. “

Обръщайки се към терзанията на неуместните туристи, Мицотакис сподели: „ Разбираме, че това е предизвикало известно стеснение на нашите гости. Но съм благополучен да оповестя, че Родос през днешния ден е по-гостоприемен от всеки път и островът се е върнал към естественото си положение. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР