Гърция се стреми да привлече богати инвеститори, като въведе фиксиран

...
Гърция се стреми да привлече богати инвеститори, като въведе фиксиран
Коментари Харесай

Гърция планира данъчни облекчения в опит да привлече богати инвеститори

Гърция се стреми да притегли богати вложители, като вкара закрепен годишен налог в размер на 100 000 евро (110 000 долара), без значение от прихода, за лица, искащи да реалокират местожителството си в страната, предава Bloomberg, написа www.investor.bg.

``
реклама

Този ход е част от законопроект за по-голяма данъчна промяна, която включва и по-ниски ставки за бизнеса и семействата, въвеждане на еднократен налог от 15% за вариантите върху акции, понижаване на данъчната ставка върху дивидентите от 10% на 5% и въвеждане на нови данъчни облекчения за взаимни фондове и тръстове за недвижими парцели.

Администрацията на премиера Кириакос Мицотакис желае да обезпечи растеж на стопанската система от 2,8% за идната година, равнище, което кредиторите и другите институции считат за много оптимистично.

Основното предизвикателство сега съгласно гръцкото държавно управление е привличането на вложения, които да основават работни места. Инвестициите в облигации са възлизали на 20,6% от брутния вътрешен артикул преди дълговата рецесия на страната, а в този момент държавното управление предвижда те да доближат 13,1% от Брутният вътрешен продукт през 2020 година

Съгласно новия проект вложителите, избрали да реалокират местожителството в Гърция, ще би трябвало да заплащат закрепен годишен налог от 100 000 евро плюс 20 000 евро за всеки член на фамилията. Те ще би трябвало да обитават в страната минимум 183 дни годишно и да влагат най-малко 500 000 евро в националната стопанска система през първите три години като резиденти. Програмата е със период от 15 години.

За вложителите, които вложат 1,5 милиона евро в гръцки активи, данъчна тежест ще бъде понижена на половина, а за тези с вложения от 3 милиона евро закрепеният налог ще намалее до 25 000 евро. Клауза за заварено състояние ще защищава от промени в политиката от страна на бъдещите държавни управления.

Отделно предложение, ориентирано към привличане на повече компании в Гърция, планува 15% еднократен налог върху упражняването на варианти, а не облагане на всеки обособен получен дял.

Този проект е ориентиран към увеличение на вложенията в софтуерния бранш, намаление на налозите за висшите управителни фрагменти, стимулиране на повече хора да се открият в Гърция и ограничение на приключването на мозъци.

Очаква се законопроектът да бъде гласуван до края на ноември.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР