Гърция призова премиера на да изпълни изцяло за името на

...
Гърция призова премиера на да изпълни изцяло за името на
Коментари Харесай

Атина: Няма да си затваряме очите за смесените сигнали от Скопие

Гърция прикани премиера на да извърши напълно за името на страната във всички контексти, в това число интернационалните спортни събития, до момента в който в. „ Катимерини ” също схваща, че Атина отсрочва плануваната парламентарна ратификация през юли на три меморандума за съдействие, подписани сред двете страни, до септември и може би до по-късно.

Атина отговори на туит на, в който министър председателят на Северна Македония загатна националния тим по футбол на страната си, който взе участие в Европейското състезание 2020, като „ Македония “, като пропусна квалификацията „ Северна “. „ Изискваме цялостното използване на съглашението от Преспа и неговия дух и призоваваме господин Заев да се въздържа от реторика на разделянето, изключително по подобен внимателен въпрос като футбола “, съобщи представителят на държавното управление Аристотелия Пелони.

„ Във всеки случай добросъвестното използване на съглашението е един от критериите за присъединение на страната към Европейския съюз “, означи тя.

Съобщава се, че меморандумът за съдействие е отсрочен, с цел да може Заев да разбере, че има някои отговорности, които не може да пренебрегне.

Друга индикация за втвърдяващата се позиция на държавното управление към греховете на Северна Македония във връзка с договорката за името е решението на Пелони да подсети на репортерите какви са различията на Нова народна власт със съглашението от Преспа, подписано от предходното държавно управление на СИРИЗА през 2018 година
 Ще изпадне ли България в изолираност поради ветото против Северна Македония? Ще изпадне ли България в изолираност поради ветото против Северна Македония?
„ В никакъв случай не можем да изпаднем в изолираност поради ветото против Р. Северна Македония. България е пълновръстен член на Европе...

По-конкретно, тя сподели, че главните възражения на ръководещата партия са по въпросите на езика и идентичността, които напоследък постоянно излизат на напред във времето.

Правителството ясно съобщи желанието си, че желае да приложи съглашението, макар първичното опълчване от страна на Нова народна власт.

Но въпреки това също по този начин ясно дава да се разбере, че няма да си затваря очите за това, което счита за смесени сигнали, идващи от Скопие по отношение на желанията му да извърши напълно съглашението.

Посещавайки мача в понеделник сред Северна Македония и Холандия в Амстердам, Заев написа в Tуитър: „ Днес от стадиона в Амстердам предлагам мощната си поддръжка на македонския народен тим по футбол. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР