Гърция подкрепя пълното членство на България в Шенген. Това заяви

...
Гърция подкрепя пълното членство на България в Шенген. Това заяви
Коментари Харесай

Василев: България и Гърция работят по съвместно споразумение за свързаността

Гърция поддържа цялостното участие на България в Шенген. Това съобщи министърът на финансите Асен Василев, съобщи кореспондент на БГНЕС.


В Министерството на финансите Василев се срещна с държавния министър на Гърция Ставрос Папаставру.

Имахме извънредно продуктивна среща, на която обсъдихме взаимното икономическо съдействие, както и свързаността Юг-Север. В момента работим по текста на междуправителственото съглашение, което ще подсигурява, че връзката ще бъде включена и построена взаимно с Гърция, акцентира министър Василев.

„ Гърция също доста поддържа българското пълноправно участие в Шенген, което значи и отваряне на сухопътните граници и гарантиране, че трафикът ще бъде безпроблемен. Атина също по този начин поддържа и нашето участие в еврозоната, което се чака на 1 януари 2025 “, добави финансовият министър.

Гръцкият посетител означи, че техните диалози са продължение на срещата сред министър председателите на двете страни акад. Николай Денков и Кириакос Мицотакис, която се организира на 4 януари тази година.

Гърция и България освен се радват на едни доста положителни съседски връзки, само че те са стълбове на сигурността в едни доста сложни времена, означи министър Папставру.

Според него насърчаването на взаимната съгласуваност в енергетиката и превоза по линията Юг-Север е от изгода освен на нашите жители, само че и на Европа. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР