Гърция подкрепя България за пълно членство в Шенгенпубликувано на 29.01.24

...
Гърция подкрепя България за пълно членство в Шенгенпубликувано на 29.01.24
Коментари Харесай

Асен Василев: Членството на България в еврозоната се очаква на 1 януари 2025 г.

Гърция поддържа България за цялостно участие в Шенген
оповестено на 29.01.24 в 13:40 Автор: Марта Младенова

Ставрос Папаставру и Асен ВасилевСнимка: БГНЕС
Членството на България в еврозоната се чака на 1 януари 2025 година, съобщи министърът на финансите Асен Василев след среща с гръцкия си сътрудник Ставрос Папаставру в Министерството на финансите.

След диалозите двамата направиха къси изказвания пред медиите на британски език, като подчертаха положителните междусъседски връзки и ролята на двете страни като фактор за по-добра съгласуваност.

Водени са диалози за подобряването ѝ по направлението юг - север, посочи Василев.

" Гърция също по този начин поддържа България както за цялостното участие в Шенген, което значи отваряне на сухопътните граници и облекчение на трафика по всички сухопътни граници, по този начин и за участието ни в еврозоната, което се чака на 1 януари 2025 година ", означи Василев.

Гръцкият посетител означи, че техните диалози са продължение на срещата сред министър председателите на двете страни акад. Николай Денков и Кириакос Мицотакис, която се организира на 4 януари тази година.

Денков и Мицотакис разискаха разширение на българо-гръцкото съдействие в стратегически сфери
" Гърция и България освен се радват на едни доста положителни съседски връзки, само че те са стълбове на сигурността в една доста несигурна среда ", означи министър Папаставру.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР