Гърция планира да повиши инвестиционния праг за т. нар. златни

...
Гърция планира да повиши инвестиционния праг за т. нар. златни
Коментари Харесай

Гърция планира да повиши инвестиционния праг за т. нар. „златни визи“ на 800 000 евро

Гърция възнамерява да увеличи капиталовия предел за така наречен " златни визи " за чужденци на 800 000 евро за покупка на недвижими парцели в градовете и островите, където търсенето е огромно, съобщи министър председателят Кириакос Мицотакис, представен от Ройтерс.

Съседката ни показа за първи път схемата си за " златни визи " през 2014 година, давайки на чужденци петгодишно позволение за престояване в членката на Европейски Съюз, подлежащо на възобновяване, в подмяна на инвестиция от 250 000 евро в благосъстоятелност в страната.

Миналата година тя усили прага на 500 000 евро в избрани квартали на столицата Атина и втория по величина град Солун, както и на островите Миконос и Санторини - две от най-големите туристически дестинации. 

Днес в Народното събрание Мицотакис съобщи, че държавното управление обмисля спомагателното му повишение в избрани градски зони и на някои острови. Той не посочи за кои региони става въпрос. 

" Това, което обсъждаме с финансовото министерство и считам, че ще можем да го обявим доста скоро, е в допълнение значително нарастване на прага на инвестицията за златна виза ", уточни министър председателят.

Той сподели, че прагът може да доближи 800 000 евро.

Гърция е издала над 17 500 златни визи от 2018 година, съгласно последните налични данни на министерството за миграцията.

Данните сочат, че 61 % от тях са дадени на китайски жители. Освен престояване в Гърция визите разрешават пътешестване в границите на Шенгенската зона за свободно придвижване в Европа, отбелязва организацията.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР