Гърция отбелязва 12 години от убийството на 15-годишен младеж от

...
Гърция отбелязва 12 години от убийството на 15-годишен младеж от
Коментари Харесай

Гърция отбелязва 12 г. от убийството на младеж от полицаи

Гърция отбелязва 12 години от убийството на 15-годишен юноша от служители на реда, което всяка година е мотив за митинги на студенти и анархисти. Поради тежката епидемиологична конюнктура обаче скупчването на хора е неразрешено и управляващите разположиха над 5000 служители на реда в центъра на Атина, оповестява БНР.

При цялостна възбрана за събиране на хора поради пандемията управляващите чакат протестни демонстрации от студенти и анархисти в памет на убития от служител на реда 15-годишен юноша Алексис Григоропулос.

Вчера анархисти нападнаха полицейски сектор в Атина и това докара до бърза готовност на полицията в цялата страна. Метрото в Атина не стопира в центъра, с цел да блокира събирането на хора за митинги. Под защита са и университетите, където по традиция се събират протестиращи против „ полицейската тирания “, както обявиха анархисти.

Опасността от вълнения се ускорява и от умората измежду гърците след повече от месец на строги антивирусни ограничения.Министърът по отбрана на жителите разпореди и защита на църковните храмове за днешния празник, като не се позволява вярващите да участват на литургия. Прекратява се достъпът на хора и до манастирите в Света Гора за неопределен срок е мярката, която влиза в действие от през днешния ден по решение на гръцкото държавно управление.

Официално националната карантина в Гърция продължава до 14 декември, само че множеството от ограниченията ще работят до края на годината, като възбраната за овакантяване на региона по местоживеене.

Макар и постепенно към този момент има сигнали за понижаване на броя на инфектираните и на умрелите от Covid,съобщават от здравното министерство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР