Гърция остава една от най-популярните европейски дестинации за пътниците не

...
Гърция остава една от най-популярните европейски дестинации за пътниците не
Коментари Харесай

Кой е най-добрият остров в Европа и какво предлага на туристите

Гърция остава една от най-популярните европейски дестинации за пасажерите освен от Европа, само че и от Съединени американски щати през 2024-а година. И това сигурно ще продължи, изключително след премиите American Leisure Lifestyle Awards 2024, представени от всички огромни туристически уеб сайтове. Във въпросната ранглиста южната на България съседка си обезпечи най-високите оценки. Гърция е оповестена за победител за трета поредна година в категорията " Най-добри исторически интернационалните забележителности ".

Цикладският остров Санторини е преди всичко в категорията " Най-добър остров в Европа " за 11-та поредна година

Миконос се подрежда на трето място в категориите " Най-добър остров в Европа " и " Най-добри плажове в интернационален проект ".
 Снимка 347776
Източник:

Наградите Leisure Lifestyle 2024, проведени за 12-та поредна година от туристическото списание " Global Traveller ", бяха избрани от хиляди негови читатели. Те гласоподаваха както за локални, по този начин и за интернационалните дестинации, както и снабдители на услуги за отдих, разкош и авантюристичен туризъм - посредством печатните и цифровите платформи на списанието.

Гръцките награди бяха получени от ръководителя на Гръцката национална туристическа организация (GNTO) за Съединени американски щати и Канада Константинос Харокопос.

Проблемите на остров Санторини

Площта на Санторини е 76 кв. км, а на острова непрекъснато живеят към 15 хиляди души. По публични данни на локалните управляващи през 2019-а година, т.е. преди пандемията, той е бил посетен от два милиона туристи. Но физикът Лукас Линос е уверен, че в действителност са били доста повече, което има съществени последици за острова и неговите поданици.

" Тези два до три милиона гости доведоха до претоварването на електрическата и водопреносната мрежа ".

Само сред 2012 до 2017 година потреблението на вода на острова е повишено с над 100 %. А водоснабдяването така и така е комплицирано: питейната вода за Санторини се обезпечава от континента - най-вече с бутилки. Чешмяната вода не трябва да се пие, тъй като съставлява обезсолена морска вода.

До момента това се е осъществявало посредством натурален филтрационен развой: морската вода прониква в дълбините на острова и по пътя си към горните пластове на земната повърхнина се обезсолява. На разнообразни места на острова се вършат сондажи, след което водата се филтрира още един път и се доставя на семействата. Водата обаче не доближава, изключително през лятото, и това води до спирания във водоснабдяването.

През последните 40 години туризмът повлия доста мощно на острова и на неговата природа и несъмнено тя страда от туризма и във времето след пандемията.
 Как туристите изцеждат остров Санторини?
Как туристите изцеждат остров Санторини?

Едно от най-любимите места на туристите в Гърция - остров Санторини - все по-често е изправено пред дефицит на вода и проблеми с електричеството. Причината: големият брой гости.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР