Гърция осъмна днес без новини и информационни емисии по радиото

...
Гърция осъмна днес без новини и информационни емисии по радиото
Коментари Харесай

24-часова стачка на медиите в Гърция

Гърция осъмна през днешния ден без вести и осведомителни излъчвания по радиото и малкия екран. Причината е оповестената 24-часова , която в 6 часа тази заран започнаха чиновниците в медиите. В генералната стачка, оповестена от Синдиката на чиновниците в частния бранш взе участие и Сдружението на публицистите, заяви МИА.
Освен публицистите, към стачката се причислиха и техническите сътрудници в частните и държавните медии, както и чиновниците в пресцентровете на министерствата. От 6 часа тази заран държавната организация АНА-МПА спря да популяризира вести, добавя БГНЕС.
 Ръст на смъртните случаи от ковид в Гърция Ръст на смъртните случаи от ковид в Гърция
Според последните данни на Националната организация за публично здраве (EODY) смъртните случаи от ковид са скочили до 134 в пон...
Днес Гърция отбелязва Деня на труда, защото 1 май съответства с Велика събота. Освен това синдикатите на работещите в публичния и в частния бранш се разделиха и за 6 май е оповестена 24-часова стачка на заетите в обществения бранш и се приканва за провеждането на манифестации.
И двата синдиката посвещават тази година Деня на труда на измененията в закона за трудовите взаимоотношения, препоръчани от Министерството на труда. Те предизвестиха, че никога не би трябвало да се трансформира осемчасовият работен ден.
Към стачката ще се причислят и чиновниците от публичния превоз, като през днешния ден се лимитира придвижването на автобусните линии и на метрото.
От обяд до 16:00 часа стопира придвижването на трамваите.
 Гърция получава 1200 бронирани машини от Съединени американски щати Гърция получава 1200 бронирани машини от Съединени американски щати
По съглашение със Съединени американски щати Гърция ще получи до 1200 бронирани разследващи машини М-1117 през 2021 година Това заяви министърът на национал...
В четвъртък метролиниите 1, 2 и 3, тролеите и трамваите няма да работят през целия ден поради оповестената 24-часова стачка.
За през днешния ден не се плануват митинги, само че за четвъртък са оповестени такива в Атина и в други градове на страната. За всеобщо присъединяване в отбрана на правата на служащите прикани и опозиционната партия СИРИЗА.
Синдикатите обявиха, че са " решени да се опълчват на проектите на държавното управление за връщане към средновековните условия на труд " и че ще се борят за отбрана на обществения темперамент на публичния превоз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР