Гърция очаква смело и отговорно поведение на лидерите на Европа

...
Гърция очаква смело и отговорно поведение на лидерите на Европа
Коментари Харесай

Гърция настоя за строги санкции на ЕС спрямо Турция

Гърция чака самоуверено и отговорно държание на водачите на Европа против " противозаконното и провокативно държание на Турция ", съобщи гръцкият външен министър Никос Дендиас.

Днес се чака декларация на Европейския съвет по повод политиката на Анкара в Източното Средиземноморие. Гърция упорства Европейският съвет да наложи доста строги наказания към Турция като принуди с тях Анкара да прекрати задачите си в източната част на Средиземно море.

Гръцките евродепутати направиха взаимно послание към водачите на европейските страни за строга обща позиция и упорстват Берлин да приключи оръжейните покупко-продажби с Турция. Външният министър Никос Дендиас в изказване пред гръцки медии изрази отчаяние, че по време на договарянията с европейските първи дипломати от страна на Берлин не се демонстрира твърда позиция за налагане на ограничаващи наказания.

Премиерът Кириакос Мицотакис подчертава, че проблемите сред Турция и Гърция не са единствено двустранен спор, а засягат Европейския съюз и източния фланг на НАТО. Според политически анализатори в Атина Евросъюзът не би могъл да наложи тежки наказания, с цел да не провокира мощна бежанска вълна като отговор на Анкара.

Гръцката съпротива се придържа към политиката на държавното управление на Мицотакис за европейски наказания, които да подсигуряват понижаване на напрежението в Егейско море.

Както е известно от няколко месеца Турция организира проучвателен задачи за газ и нефт в Средиземно море. Поради огромното съществуване на гръцки острови около крайбрежията на Турция двете страни не могат да стигнат до съглашение къде свършва икономическата зона на едната страна и къде стартира на другата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР