Гърция обяви в събота затварянето на своите начални училища, детски

...
Гърция обяви в събота затварянето на своите начални училища, детски
Коментари Харесай

Гърция затвори училищата и детските градини

Гърция разгласи в събота затварянето на своите начални учебни заведения, детски градини и детски центрове на фона на повишаването на случаите на ковид, които се стоварват върху националната здравна система, заяви Агенция Франс Прес.
"Гръцкото държавно управление реши да спре действието на учебните заведения до 30 ноември ", се споделя в изказване на здравния министър Василис Кикилиас.
"Затварянето на началните учебни заведения беше последното нещо, което искахме да създадем. Това е мярка, показваща какъв брой сериозна е обстановката ", добави той.
Средните учебни заведения към този момент са затворени и всички уроци се организират отдалечено от понеделник. Повечето европейски страни държат учебните заведения отворени по време на вторите талази от случаи, които са засегнали континента от септември, за разлика от март и април, когато бяха затворени по време на първите заключвания.
Световната здравна организация предлага учебните заведения да бъдат затваряни единствено в краен случай. От края на октомври дневният брой на смъртните случаи в Гърция се е нараснал четирикратно, като от няколко дни се оповестява за 50 случая на ден, до момента в който броят на инфекциите се е удвоил до към 3000 случая на ден.
От общо 1143 кревати в интензивни отделения в цялата страна в петък 830 бяха заети. "Следващите седмици ще бъдат извънредно сериозни ", сподели гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис в четвъртък в гръцкия парламент, където осведоми депутатите за второто блокиране на страната след това от март.
Това заключване стартира на 7 ноември и би трябвало да продължи до 30 ноември, макар че специалистите допускат, че може да продължи по-дълго.
От петък вечерта в цяла Гърция е натрапен комендантски час от 21:00 до 05:00 часа. Страната с население от 10,9 милиона души е записала 997 смъртни случая и 69 675 заразявания от началото на пандемията в края на февруари, множеството от тях през последните четири месеца.
Най-силно засегнатият регион е северният град Солун, вторият по величина град в Гърция. "Здравната система е на алено ", предизвести министърът на опазването на здравето Кикилиас.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР