Гърция обяви, че възобновява прогресивно някои морски и въздушни връзки,

...
Гърция обяви, че възобновява прогресивно някои морски и въздушни връзки,
Коментари Харесай

Гърция възобновява някои морски и въздушни връзки

Гърция разгласи, че възобновява прогресивно някои морски и въздушни връзки, с цел да улесни завръщането на туристите, в случай че пандемията от Ковид-19 не усили мащабите си в страната, съобщи Франс прес.

Още от понеделник жителите ще могат да се придвижват в цяла континентална Гърция и да отиват до Крит с кораби или до остров Евбея, който е наличен по суша, разгласи заместник-министърът по гражданската отбрана Никос Хардалиас. Досега напредванията бяха лимитирани по района на местопребиваване на хората.

Пътуващите с морския превоз ще попълнят въпросник за здравословното си положение, ще би трябвало да носят текстилна маска, откакто им бъде измерена температурата при качването и ще би трябвало да съблюдават регламентираната отдалеченост на корабите, които ще бъдат цялостни на 50 %.

Същите правила ще се постановат и когато връзките сред Гърция и Италия бъдат възобновени, както и връзките по море с останалите гръцки острови. Конкретна дата за момента не бе обявена.

За въздушния превоз носенето на маска ще бъде също наложително. Правителството разгласи прогресивно възобновяване на вътрешните полети от 18 май, до момента в който някои самолетни компании към този момент оповестиха възобновяване на полетите в рамките на Европейски Съюз. Ер Франс да вземем за пример разгласи, че прогресивно възобновява полетите сред Париж и Атина от 23 май. Гръцката самолетна компания Иджиън еърлайнс по-рано през днешния ден разгласи, че е програмирала полети от края на май за Мюнхен, Цюрих, Франкфурт, Женева и Брюксел.

Но гръцкото държавно управление удължи до 31 май краткотрайното прекратяване на полетите отвън Европейски Съюз, а също и до Италия, Испания, Нидерландия и Обединеното кралство. При приключването на този период обстановката ще бъде преразгледана.

Вчера гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис даде обещание да откри метод да върне хората в Гърция при цялостна сигурност. Той реши, че може да има завръщане на туристи от края на юли.

Туристическата промишленост, която възлиза на 12 % от Брутният вътрешен продукт на Гърция, рискува да понесе големи загуби поради пандемията, съгласно прогнози на Международния валутен фонд.

Изолацията, наложена в Гърция поради епидемията на 23 март и завършила на 4 май, ще докара до спад на Брутният вътрешен продукт с 10 % за актуалната година, преди 5,5-процентен напредък през идната година, съгласно МВФ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР