Гърция намали валидността на сертификатите за преболедувалите коронавирус от шест

...
Гърция намали валидността на сертификатите за преболедувалите коронавирус от шест
Коментари Харесай

Сертификатите за преболедували в Гърция вече ще важат три месеца

Гърция понижи валидността на документите за преболедувалите ковид от шест на три месеца. Освен това като неимунизирани се третират всички над 60-годишна възраст, които не са ваксинирани с трета доза.

Сертификатите за преболедувалите COVID-19 са с годност единствено три месеца по решение на здравното министерство в Атина. След приключване на периода се предлага имунизиране.

След въведеното наложително имунизиране на лица над 60-годишна възраст се трансформират и ограниченията за тях. Сертификатът за имунизация е годен до 7 месеца, а при непоставяне на трета доза се третират като неимунизирани. Глобяват се по 100 евро на месец и нямат право да посещават затворени публични места, а в случай че работят се тестват по два пъти на седмица.

С анулиран документ за имунизиране са към този момент над 150 хиляди гърци на възраст над 60 години, които здравното министерство приканва да си слагат трета доза от имунизацията.

Провежда се дейна акция към родителите за имунизиране на децата, тъй като 25% от ежедневните случаи на новозаразени са деца от 4 до 18-годишна възраст.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР